مصاحبه اختصاصی یاد بگیر دات کام با میترا فتحی مربی بین المللی هوش هیجانی_قسمت اول

ساخت وبلاگ

خانم میترا فتحی، اولین مربی رسمی و بین المللی هوش هیجانی و اجتماعی ایران، کوچ بین المللی توانمند سازی انسان ها، مربی زندگی، پژوهشگر و نویسنده می باشد، که این درجات برای بانویی جوان بسیار ارزشمند است و باعث افتخار همه ما ایرانیان است که در چنین سطحی از دانش، در سطح بین المللی فعالیت می کنند.

میترا فتحی مربی بین المللی هوش هیجانی

طبق گفته ی خانم فتحی دلیل اینکه به سمت این رشته روی آورده، ریشه در کودکی او داشته است، کنجکاوی بسیار زیاد و عجیب او در رابطه با انسان و چرایی خلقت، و زندگی پر فراز و نشیبی که داشته باعث شده است که برای شناخت خود و جهان هستی و پیدا کردن جواب سوالاتی از این قبیل به سمت مطالعه برود و جواب سوالات ریز و درشت خود را بیابد. او تا جایی پیش رفته است که در عرصه هوش هیجانی (شناخت و درک و مدیریت رفتار)، فعالیت های چشم گیری دارد.

وب سایت یاد بگیر دات کام مصاحبه اختصاصی با خانم میترا فتحی انجام داده است که حتما برای خوانندگان و علاقه مندان به مباحث خود شناسی و روانشناسی جالب است و می توانند با مطالعه متن مصاحبه، عمیق تر از قبل، بر رفتار و و مهارت های فردی خود بیندیشند و برای موفقیت بیشتر، آنها را تقویت کنند.

این مصاحبه راهکارهای و پیشنهادهای خوبی برای نوجوانان، جوانان جویای کار، خانم ها به خصوص خانه دارها ارائه داده اند که بسیار جالب و خواندنی است و برای اینکه تلنگر کوچکی به زندگی شما بخورد حتما این متن را به طور کامل بخوانید.

  • از چه سالی کار خود را به صورت حرفه ای شروع کرده اید؟ و می توانید یک مثال از فردی که مسیر زندگی اش تغییر پیدا کرده را نام ببرید.

  من از 15 سالگی به طور جدی شروع به شرکت در کلاس ها و انجمن های ایرانی و خارجی و تحقیق در زمینه ی رشد شخصیتی و هوش هیجانی خود کردم. در 22 سالگی مربیگری را شروع کردم و سه سال هست که بصورت حرفه ای تمام وقت خود را به مربیگری، برگزاری کارگاهها و سمینار های کوچک اختصاص داده ام. 

به عنوان مثال، یکی از شاگردان من مهرطلبی داشت اما امروز به راحتی حتی به خود من می تواند نه بگوید. پرستاری ها و خدمت افراطی را از رفتار خود حذف کرده است. حق خود را می گیرد. برای خود ارزش قائل شده است و از خود مراقبت می کند. با وجود اینکه سن پنجاه را رد کرده است اما در کلاس های حرفه ای جهت آموزش دیدن و رسیدن به هدفش شرکت می کند. 

دیگری، بیش فعالی دارد اما امروز فقط کمی عدم توجه به جزییات و بی دقتی برایش باقی مانده است. خیلی خوب می تواند خشم خود را مهار کند. شنونده ی خوبی شده است. وارد بازار کار شده است. شناخت درستی از خود نداشت و در رویا سیر می کرد اما واقع بین شده است. دیگر قربانی نیست. و ده ها تغییر دیگر. 

دیگری روزی که به کارگاه من آمد با چشمان گریان و اثرات وابستگی متقابل بود و تا سه ماه بعد، از وابستگی رها شد. قبلا ورشکست شده بود و می ترسید کاری را شروع کند، اما دوباره شروع به کار کرد. و… 

  • برای مهارت های فردی و خود شناسی کدام گزینه، IQ یا EQ را باید بیشتر تقویت کرد؟

 برای کسب مهارت های فردی و خودشناسی، افراد نیاز به تقویت هوش هیجانی یا EQ دارند و بهره ی هوش یا همان IQ مربوط به هوش یادگیری و ثبت اطلاعات، استنباط، تشخیص و … می باشد. 

  •  در مورد هوش هیجانی توضیح دهید؟ و اینکه تاثیرات آن در زندگی افراد به چه میزان می باشد؟

 هوش هیجانی یعنی شناخت و درک خودم و مدیریت بر خود. حداقل سیزده زیر مهارت دارد مانند کنترل رفتار، مدیریت استرس، یکپارچگی درون و اخلاق مداری، خلاقیت، انعطاف پذیری، پشتکار، چابکی، مثبت بینی واقع گرایانه، انگیزه ی درونی برای موفقیت و … .

مفهوم دیگری به نام هوش اجتماعی داریم که در سایه ی تقویت هوش هیجانی و آموزش های مجزا تقویت پیدا می کند که مربوط به شناخت دیگران و درک آن ها، شناخت محیط و برقراری ارتباط سالم و موثر می باشد. 

تقویت هوش هیجانی باعث می شود که ما با خود آشنا شویم و تعارضات درونی مان را حل کنیم.

 تقویت این هوش معنای دیگری از زندگی به ما می دهد، ما را شاداب تر و آرام تر می کند و زندگی حکم یک بازی قشنگ را برایمان پیدا می کند. تقویت هوش هیجانی بر سلامتی، ترشح هورمون ها و حتی طول عمر هم تاثیر دارد. این هوش تاثیر مستقیمی بر روابط اجتماعی، عاطفی و حرفه ای ما دارد. بسیاری از اختلالات روانی و رفتاری با تقویت این هوش برطرف می شوند.

 رسیدن به مهارت کنترل رفتار، مدیریت خشم و استرس از اثرات جدایی ناپذیر تقویت این هوش است. و مهم تر از همه باعث می شود که ما بتوانیم به آنچه که می دانیم، عمل کنیم. همچنین، هوش هیجانی را می توان پیش نیاز تقویت هوش معنوی دانست. 

  • کار شما چه تفاوتی با روانشناسان دارد؟

 کار من مربی گری است. برای مربی گری ابتدا باید بر رشد شخصی خودم کار کرده باشم، که حدود 12 سال مشغول به انجام این کار هستم.

من درمان انجام نمی دهم، هر چند که در خلال تقویت هوش هیجانی شاهد درمان بسیاری از اختلالات نیز بوده ام.

من از شاگردانم هم سوالات قدرتمند می پرسم که باعث می شود آن ها به فکر فرو روند و خود به نتیجه برسند و هم راهنمای راه آن ها هستم. بخاطر همین است که همیشه می گویم یک مربی باید خودش راه را رفته باشد تا بتواند راهنمای خوبی باشد. 

یک روانشناس کسی است که واحدهای درسی روانشناسی را گذرانده و مدرک تحصیلی دریافت کرده است که اگر تجربه کسب کرده و مطالعات و تحقیقات زیادی انجام دهد می تواند یک مشاور، روانشناس یا روان درمانگر ماهر شود.

یعنی مهمترین ارکان برای یک روانشناس، مدرک تحصیلی، سواد او برای کمک به دیگران و چند مهارت حرفه ای است و ظاهرا، چندان اهمیتی ندارد که در زندگی شخصی خود، آن دانسته ها را اجرا می کند یا خیر. اما برای ما چنین نیست، ما باید راه را بلد باشیم، مثلا خودمان به حد مطلوبی از خودآگاهی رسیده باشیم تا بتوانیم دیگران را در این مسیر همراهی کنیم. زیرا هوش هیجانی فقط با آموزش تقویت نمی شود و پیچ و خم های خاص خود را دارد. 

  •  کوچ بین المللی چیست و آیا با هوش هیجانی ارتباط مستقیمی دارد؟

  کوچ بین المللی مربی ای است که مدرک او مورد تایید فدراسیون بین المللی قرار گرفته  باشد، مهارت ها و سواد لازم را برای اخذ مدرک دریافت کرده و به صورت بین المللی مشغول به کار باشد. من یک کوچ بین المللی هوش هیجانی هستم اما برای مربیگری هوش هیجانی نیازی نیست که حتما بین المللی کار کنیم چه بسا در سال های آینده خود من نیروهایی را برای مربیگری در شهرهای مختلف ایران آموزش خواهم داد. 

  • آیا رفتارهای بدی که بسیاری از افراد دارند را می توان به کمک هوش هیجانی تغییر و یا بهبود دهید؟

 بله، به شرط اینکه خود آن ها بخواهند که تغییر کنند و مداومت داشته باشند.

  •  بیشتر افرادی که به شما مراجعه می کنند در چه سنینی می باشند و چه مشکلاتی را بیشتر با شما مطرح می کنند؟

  افرادی که من با آن ها کار می کنم غالبا بین 25 تا 60 ساله می باشند. اما اکثر شاگردانم 25 تا 45 سال دارند. عمده ی مشکلات آن ها در عدم خودشناسی و نداشتن توانایی برای کنترل رفتار، مدیریت استرس و خشم، همچنین، برقراری ارتباط سالم و موثر است.

 همچنین، سازمان ها را آموزش می دهم و بیشتر در حوزه ی مدیریت تعارض، برقراری ارتباط موثر، مدیریت موثر، مدیریت استرس از من کمک می خواهند.

منتظر ادامه مصاحبه یاد بگیر دات کام با خانم میترا فتحی، در مقاله بعدی باشید.

تنظیم:میترا نامجو

به این مطلب رای دهید



آرزو

 تبلیغات اینترنتی در یاد بگیر دات کام

این مطلب را برای دوست خود ارسال نمایید این مطلب را برای دوست خود ارسال نمایید

نیلویی...
ما را در سایت نیلویی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عباس dmdm بازدید : 127 تاريخ : شنبه 16 ارديبهشت 1396 ساعت: 21:52